Geduld....

Geduld…..
Het is een schone zaak zeggen ze….. nou, onze zaak is inmiddels alweer twee maanden ‘schoon’, want onze leden zitten noodgedwongen thuis. Schoonmaken is wat we heel veel hebben gedaan de afgelopen weken; alles is weer spic en span Maar we verlangen toch echt wel naar de natte voetsporen, de kruimels van energierepen, de verdwaalde drinkflesjes en de lege shampooflessen, hoor! Dat betekent voor ons namelijk dat er weer volop getraind wordt, gezweet, gelachen, gesproken, afgezien, doelen behaald, ja…geleefd!

Zondagavond 20.30 uur, Cindy leest een berichtje op nos.nl. Eventuele versoepelingen na de persconferentie van aanstaande dinsdag….. een half uurtje later, BAM maar liefst 10 opzeggingen in de mail. De moed zakt je zo nu en dan flink in de schoenen, helemaal als we, net als de vorige keer, weer niet eens worden genoemd bij de bekendmakingen van de versoepelingen!!! Hoe frustrerend is dat? Alsof we er als sportcentrum niet toe doen! Een sprankje hoop, een kleine geruststelling, een deur op een kiertje, enig perspectief, het zou al zoveel goed doen…

Tuurlijk, we moeten positief blijven, de schouders eronder houden, vooruitkijken, vertrouwen hebben in de goede afloop, maar het wordt je bepaald niet gemakkelijk gemaakt op deze manier. Ik weet heus wel dat wij niet de enige branche zijn waar de klappen vallen, maar de afgelopen drie dagen heb ik het woord ‘kapper’ vaker horen vallen dan het woord ‘sportschool’ in de afgelopen twee maanden. Er is dus iets wat die branche beter doet dan onze branche en dat is hun stem laten horen. Daar kunnen wij als branche nog een puntje aan zuigen. Ophouden met die gelatenheid en de  afwachtende houding, tijd voor actie!!

Sporten is essentieel voor het welbevinden van de Nederlanders, en dan heb ik het niet alleen over het fysieke aspect. Het mentale aspect is minstens zo belangrijk, sterker nog, wij merken dat mensen om ons heen onrustig worden en terecht! Hoe lekker is het om even lekker je zinnen te verzetten door jezelf fysiek op de proef te stellen? Dan kan je wel zeggen dat een ommetje of hardlopen een heel goed alternatief is voor de sportschool, maar dat is pertinent niet waar. Een sportschool is zoveel meer dan alleen maar een plaats om te sporten. Vlak vooral ook de sociale functie van het sportcentrum niet uit. Wat missen wij de praatjes met onze leden in de fitnesszaal, na de groepsles, aan de bar, in de lounge! Fanatieke sporters die hun passie graag delen met hun medesporters, de senioren die hun wekelijkse uitje naar de sportschool koesteren, want naast het feit dat ze in beweging blijven (wat hartstikke gezond is), ontmoeten ze hier ook hun leeftijdgenoten. De groepen deelnemers met een verstandelijke beperking, wat missen we hen ontzettend en wat is het ontzettend sneu dat ze hun sportieve uitje nu al zo lang moeten missen! En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan…..

Ja, we zijn druk bezig om online iets te betekenen voor de leden en dat doen we met onze volle overgave. We hebben nog nooit zoveel spullen uitgeleend als deze keer, tja, en dat is het enige wat we kunnen doen. Maar als we morgen weer geen goed nieuws krijgen, dan gaan we écht buiten aan de slag! Natuurlijk houden we ons aan de regels, want dat hebben we tot nu toe steeds gedaan….soms verbaast het ons echter wel dat collega-ondernemers het wat minder nauw nemen met de regels, maar daarin moeten we vertrouwen op de handhaving van de gemeente Noard-East Fryslan.

NL Actief start vandaag de campagne “#WEWILLENWEER” en deze zullen we natuurlijk veel gaan delen op onze website, de socials, e.d. Aan jullie ook het verzoek om deze uitingen zoveel mogelijk te delen via de sociale media, zodat we er met z’n allen voor kunnen gaan zorgen dat we ook daadwerkelijk ‘weer mogen’. We rekenen op jullie!

Morgen dus nog even afwachten wat er gezegd wordt, maar jullie mogen erop vertrouwen dat we niet stil blijven zitten, hoor! Om deze column maar met hetzelfde woord te eindigen als war ik hem mee begon: Nog heel eventjes geduld…..
 
Blijf gezond en houd vol!
 
Dirk Monsma,
SportStudio Dokkum.

21 februari 2021

SportStudio Dokkum

Bocksmeulen 33a

9101 RA DOKKUM

KvK nummer

81803559

BTW nummer

NL862225644B01

Openingstijden

Maandag
08:00 - 21.30
Dinsdag
08:00 - 12:00
14:00 - 21.30
Woensdag
08:00 - 21.30
Donderdag
08:00 - 12:00
14:00 - 21.30
Vrijdag
08:00 - 21.30
Zaterdag
09:00 - 13:00
Zondag
10:00 - 13:00