Dirk ‘flipt ‘em’ helemaal voor Stichting ALS

Over exact twee weken laten 3 radio DJ’s van 3FM zich weer een week opsluiten in het Glazen Huis om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Stichting ALS en dat triggerde Dirk, eigenaar van SportStudio Dokkum, eigenlijk meteen om zelf in actie te willen komen.

In december is het exact twee jaar geleden dat hij zijn ‘kleine neefje’ Hendrik verloor aan deze slopende ziekte. Hendrik mocht maar 45 jaar worden…. Samen groeiden ze op in de Hoedemakerspolder in Dokkum en waar Dirk slechts een ‘piekje’ bleef met zijn 1.84 meter, groeide Hendrik uit tot een beer van een kerel van 2.10 meter! Een boom van een vent, immens sterk en zoals ze in het Frysk zo mooi zeggen ‘sa goed os bôle’. Maar de vreselijke ziekte ALS kapte zijn leven genadeloos af op Tweede Kerstdag 2021. Voor zijn naaste omgeving was het verschrikkelijk om te zien hoe zo’n krachtmens uiteindelijk zo gebroken eindigde door die afschuwelijke spierziekte.

In de Coronaperiode is Hendrik nog persoonlijk langs geweest bij SportStudio Dokkum om een trekkerband langs te brengen. Dirk had op Facebook een oproep geplaatst wie er nog zo’n trekkerband had liggen en Hendrik appte meteen dat hij nog wel eentje had. In zijn goede jaren had Hendrik die band waarschijnlijk in z’n eentje wel naar boven kunnen sjouwen, maar toen werd al duidelijk dat het echt niet meer ging. Het is wel prachtig dat die trekkerband nog steeds bij SportStudio Dokkum in het grasveld ligt. Hij is veel gebruikt tijdens de Coronasluiting.

Tja, en hoe mooi is het dan dat Dirk een challenge gaat doen die rechtstreeks te koppelen is aan zo’n trekkerband? In de week van Serious Request (maandag 18 t/m zaterdag 23 december) gaat Dirk in totaal 2024 Tire Flips uitvoeren! Hij heeft het al even ruwweg uitgerekend en het komt erop neer dat hij er dan zo’n 350 per dag moet doen…. Een fikse uitdaging, maar hij heeft er het volste vertrouwen in dat het gaat lukken. En het wordt natuurlijk een stuk gemakkelijker als hij met deze Tire Flip Challenge enorm veel geld ophaalt voor Stichting ALS!!

Er zal een doneeractie worden opgezet waarbij mensen online kunnen sponsoren, op het sportcentrum zullen donatiebakken worden neergezet, elke bijdrage wordt enorm gewaardeerd, hoe groot of hoe klein hij ook is. Er MOET gewoon veel geld opgehaald worden voor onderzoek naar geneesmiddelen om deze ziekte uiteindelijk de baas te kunnen worden. Nu betekent ALS nog steeds een doodvonnis, maar met veel onderzoek (en dus veel geld) zal er toch een doorbraak mogelijk moeten zijn? Dus, DONEER!!

Houd onze socials en onze website goed in de gaten, deel alle berichten, attendeer iedereen die je kent op deze actie en laat zien hoe hartverwarmend we met z’n allen kunnen zijn. DOEN, hoor!

Klik op de link hieronder om te doneren:

Dirk 'flipt 'em' helemaal voor Stichting ALS

4 december 2023

SportStudio Dokkum

Bocksmeulen 33a

9101 RA DOKKUM

KvK nummer

81803559

BTW nummer

NL862225644B01

Openingstijden

Maandag
08:00 - 21.30
Dinsdag
08:00 - 12:00
14:00 - 21.30
Woensdag
08:00 - 21.30
Donderdag
08:00 - 12:00
14:00 - 21.30
Vrijdag
08:00 - 21.30
Zaterdag
09:00 - 13:00
Zondag
10:00 - 13:00