De Naakte Waarheid

Wij bieden al een aantal jaren ons leefstijlveranderingsprogramma Ben Fit aan en nog steeds tot onze volle tevredenheid. Er is ons in de loop van de jaren al een hele hoop programma's aangeboden op dit vlak, maar met Ben Fit hebben wij echt goud in handen. Onlangs heeft Liesbeth haar Ben Fit-traject bij SportStudio Dokkum afgesloten en dat is echt een succesverhaal. Zij heeft hierover een heel mooi verhaal geschreven. Wij vinden het bijzonder inspirerend hoe zij haar leven 180 graden heeft weten te draaien door écht de knop om te zetten bij zichzelf op het gebied van voeding en beweging. Liesbeth, je bent een voorbeeld voor velen!

De Naakte Waarheid..

Vorige week had ik weer een Styku 3D Body Scan bij SportStudio Dokkum. Precies een half jaar na mijn eerste scan.
De Styku is een 3D bodyscanner die het lichaam reconstrueert in 3D en laat zien hoe het lichaam in de loop van de tijd verandert. Confronterend om te zien, hoe het was. Obesitas met een BMI van 35.4.

Nu 6 maanden later een normaal gewicht met een gezond BMI van 24.8....

Jarenlang heb ik geworsteld met mijn gewicht. Ik heb al heel wat diëten geprobeerd. Daarmee viel ik soms wel een aantal kilo's af, maar telkens kwamen er weer meer kilo's bij. Het zogenaamde jojo-effect. In de zomer van 2020 las ik over het BenFit programma bij SportStudio Dokkum. Vol goede moed begon ik eraan. Een programma van 12 weken, waarin je leert weer 'normaal' te eten en meer te bewegen. Ik was ook wel wat onzeker. Wéér wat nieuws. Zou dit dan nu wel werken?

Mede dankzij de 3D Body Scan bleef ik gemotiveerd. De scan liet duidelijk verbeteringen zien. Hier kreeg ik energie van en dit 'smaakte' naar meer. Ik zag het effect van de combinatie van gezond eten en meer bewegen.

Het BenFit programma is geen dieet. Ik leerde vooral weer 'normaal' te eten. Vroeger was ik echt een emotie-eter. Ik kwam hierdoor in een soort neerwaartse spiraal. Ik had toch al gezondigd met een reep chocolade, dus die paar chipjes konden er ook nog wel bij. Ik was echt suikerverslaafd.
Nu ben ik nog steeds suikerverslaafd, maar ik kan er nu mee omgaan. Nog steeds kan ik niet met maar 1 blokje chocolade, nog steeds moet ik de hele reep, maar ik blijf niet meer hangen in het gevoel dat ik het nu toch al verprutst heb. Nu denk ik: "Oké, vandaag wat teveel gehad, dan gaan we vanaf nu weer 'normaal' doen." Ik kies bewust voor wat ik nu op dit moment wel of niet eet.

Sporten kwam tot voor een half jaar geleden ook niet in mijn woordenboek voor. Maar doordat ik kan zien wat het sporten met je lichaam (en geest) doet, kan ik het niet meer uit mijn leven denken. Helaas is de sportschool nog dicht, maar online volg ik de Body Pump-lessen van SSD. Ik heb van hun een ware Body Pump stang te leen! 

Ik voel mij zoveel gezonder, fitter en sterker!12 februari 2021

SportStudio Dokkum

Bocksmeulen 33a

9101 RA DOKKUM

KvK nummer

81803559

BTW nummer

NL862225644B01

Openingstijden

Maandag
08:00 - 21.30
Dinsdag
08:00 - 12:00
14:00 - 21.30
Woensdag
08:00 - 21.30
Donderdag
08:00 - 12:00
14:00 - 21.30
Vrijdag
08:00 - 21.30
Zaterdag
09:00 - 13:00
Zondag
10:00 - 13:00