hermes
<< Terug

Wat een week.....

Datum: 22 maart 2020 Wat een week.....

Zondagmiddag 22 maart, de zon schijnt fel en de lucht is kraakhelder blauw. Wat een heerlijke dag na een toch wel bizarre week!

Het is nu exact een week geleden nadat de overheid heeft besloten om de horeca en de sportcentra gedwongen te sluiten. Allerlei emoties hebben we toch wel ervaren de afgelopen 7 dagen.... wanhoop, boosheid, machteloosheid, teleurstelling en verdriet. Maar tegelijkertijd ook strijdlust, positiviteit, daadkracht, saamhorigheid en collegialiteit. We zijn dag en nacht bezig geweest om het beste te maken van deze bijzonder vervelende situatie van overmacht.

We hebben ons enorm gericht op ons social media-netwerk en dat heeft ons zoveel steun en kracht gegeven! De reacties van onze leden zijn tot op heden hartverwarmend en positief geweest, dank hiervoor! Dagelijks krijgen we enorm veel berichtjes, filmpjes en foto's, echt ontzettend leuk. En blijf dit ook vooral doen, hoor! Het is voor ons de enige manier om in contact te blijven met onze leden, dus ook de komende weken zullen we meer dan actief zijn op social media.

We hebben afgelopen maandag meteen praktisch de handen uit de mouwen gestoken en we zijn gestart met de restyling van ons gehele sportcentrum. De fitnesszaal was als eerste aan de beurt. Voor de crisis hadden we de buitenmuren van de zaal al geschilderd en nu hebben we ook alles aan de binnenkant onder handen genomen. Alle squatrekken, de bankdrukbanken, de schijvenhouders en de dumbbell-racks zijn geschilderd en ogen weer als nieuw! 

Ook zijn we begonnen in de lounge en daar zijn al zichtbaar grote veranderingen aangebracht...we vertellen niet teveel natuurlijk, des te groter is het verrassingseffect als we de leden weer mogen verwelkomen. 

Tijdens het schilderen bedachten we eigenlijk vrij snel het idee van de ‘Afhaal Fitness’... Waarom niet ons materiaal uitlenen aan de mensen die graag thuis aan de slag willen nu hun geliefde sportschool gesloten is? Dirk is meteen een bruikleenovereenkomst gaan opstellen, we zijn gaan inventariseren welke materialen we allemaal hebben, we hebben uitleenlijsten gemaakt, tijdschema’s voor het ophalen (steeds 5 minuten tussen elke afspraak om te grote samenscholing te voorkomen), Whats App Business aangemaakt om snel en efficiënt te communiceren met de mensen, kortom, het had wat voeten in aarde, maar het bleek een goede zet! Veel leden hebben in de dagen daarna hun trainingsmateriaal ‘afgehaald’ en we konden merken dat de mensen dit konden waarderen. Onze collega ondernemers hebben het idee van materialen uitlenen inmiddels ook overgenomen...hartstikke leuk!

Fijn ook dat organisaties als Les Mills en HOW (House of Workouts) hun On Demand kanalen kosteloos ter beschikking hebben gesteld aan onze leden. Leden kunnen zo thuis hun favoriete workout uitkiezen om toch nog lekker te kunnen bewegen. De vele foto’s en filmpjes die we toegestuurd kregen van onze fanatieke thuissporters zijn het bewijs dat we hiermee toch echt in een behoefte voorzien. Bovendien doen mensen op deze manier ook eens een andere workout dan ze normaal gesproken gewend zijn. We hopen natuurlijk dat men hierdoor ook ‘live op SSD’ de lessen weer komen bezoeken, dat zou helemaal geweldig zijn!

Over thuis-workouts gesproken, onze fitnesstrainer Lotte heeft zichzelf drie dagen lang opgesloten in haar huis om voor onze leden allemaal workouts te maken die men online kan volgen via ons Instagram/Facebook-account. Wat doet ze het leuk op camera en wat zijn er veel lieve reacties van de mensen…. Afgelopen donderdag is Podium TV langs geweest en zij hebben in totaal 5 (!) workouts opgenomen met Lotte. Deze willen ze gaan aanbieden op het online platform voor alle Leeuwarder Courant- en Dagblad van het Noorden-lezers. Dit is natuurlijk hartstikke leuke PR voor ons mooie sportcentrum.

Over PR gesproken, de inzamelactie voor de vuurwerkbrillen is ook een groot succes. Het filmpje van Dirk is al door bijna 15.000 mensen bekeken! Veel mensen hebben de moeite genomen om hun vuurwerkbrillen langs te brengen aan de Bocksmeulen; de eerste grote doos met brillen is zaterdagavond meteen langsgebracht bij Carien, inititatiefneemster van deze actie, werkzaam in het MCL én lid van SportStudio Dokkum.

Kortom, het is een enorm cliché, maar het was een onvervalste achtbaan-ervaring de afgelopen 7 dagen en we verwachten dat we de komende weken nog een heel pretpark aan ervaringen krijgen. Maar we zetten de schouders eronder, we blijven jullie met onverminderde energie bestoken met workouts, foto’s, berichten, filmpjes en we knallen lekker verder…..want we hebben jullie nodig, hoor! Teneinde om onze mooie sportschool na de crisis weer vol trots aan jullie te kunnen presenteren.

 

Blijf ons volgen op de socials en vooral…..stay safe!

#supportyourlocalgym

Liefs,

Dirk, Cindy en de rest van Team SportStudio Dokkum.
  

Laatste nieuws

Maart

Februari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

April

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Mei

April

Maart

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

Januari