hermes
<< Terug

Verscherpte maatregelen per 14 oktober: Hoe zit het nu precies?

Datum: 14 oktober 2020 Verscherpte maatregelen per 14 oktober: Hoe zit het nu precies?

Op dinsdag 13 oktober was er wederom een persconferentie van onze minister-president en we waren natuurlijk wel een beetje voorbereid op fikse maatregelen voor onze branche. Gelukkig komt het er op neer dat we als sportcentrum open mogen blijven!! We zijn hier vanzelfsprekend ontzettend blij mee..... Wel zijn er een aantal maatregelen waar we ons in ieder geval voor de komende 4 weken aan dienen te houden. Hieronder even een overzicht van de maatregelen in combinatie met de huisregels zoals we die gaan hanteren op het sportcentrum. Als volgt:

* Houd anderhalve meter afstand tot je medesporter, of dit nu in de fitnesszaal is of in de groepsleszalen

* Zorg dat je het gebruikte materiaal schoonmaakt met behulp van de hiervoor bestemde desinfectiemiddelen en doekjes/papier (zoals we dat natuurlijk al weken doen… )

* Qua bezetting per zaal hanteren we de volgende aantallen:
- Fitnesszaal: 30 mensen
- Zaal 1 (voorste zaal): 16 mensen
- Zaal 2 (achterste zaal): 18 mensen
- Zaal 3 (Body & Mind Zaal): 12 mensen

Wij vinden dit hele verantwoorde aantallen, zodat in elke les de anderhalve meter absoluut gegarandeerd kan worden. Verzoek aan de deelnemers om zoveel mogelijk op de stippen te gaan staan!

* Bij het opruimen van de materialen na een groepsles, willen we graag eerst de achterste rijen (en de mensen die voor een uitgang staan) laten opruimen. Als zij klaar zijn, dan kan de rest gefaseerd hun spullen gaan opruimen. Dit voorkomt dat er een soort ‘trechtervorming’ ontstaat. Je zult dus even een beetje geduld moeten opbrengen bij het opruimen, maar dat lijkt ons prima op te brengen, toch?

* Kleedruimtes zijn vanaf nu gesloten, er kan dus niet gedoucht worden en ook de sauna’s gaan niet aan. Hoe gaan we hier verder mee om? Zorg ervoor dat je je sportkleding al vast aan hebt. Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis. Zorg dat je je sportschoenen mee neemt, zodat je niet met buitenschoenen de zalen betreedt. Je kunt je tas bij je houden in de (fitness)zaal. Er is niet één vaste plek waar alle tassen verzameld kunnen worden, want dan krijg je juist weer een grotere concentratie van mensen bij elkaar…

* De horeca is gesloten voor alle leden. Dat betekent dat er geen koffie en thee geschonken wordt in de lounge. Er kunnen wel flesjes water/sportdrank gekocht worden die vervolgens worden genuttigd in de zalen. Dus het gezellige ‘nazitten’me een kopje koffie na de training is er helaas voorlopig niet meer bij….erg jammer!

* Yoga: graag een extra handdoek meenemen naar de yogales, zodat die gebruikt kan worden voor over de bolsters. Dit is hygiënischer voor jezelf en voor de ander.

* Bij de bokslessen hanteren we een maximum aantal van 8 personen, dat is 1 persoon per bokszak.

* De Bootcamp wordt voorlopig even van het rooster gehaald, omdat een maximum van 4 personen (zoals dit nu is opgelegd) voor een les niet wenselijk is om door te laten gaan. We hopen dat we snel meer duidelijkheid krijgen over de regels omtrent onze buitenactiviteiten, want hier hebben we nog wel een paar vraagtekens bij.

Hier zullen we het de komende 4 weken mee moeten doen. Als iedereen in Nederland nu gaat proberen om zich aan de maatregelen te houden en niet alles ter discussie stelt, maar gewoon doet wat er gevraagd wordt, dan hopen wij dat we na deze 4 weken de boel weer kunnen versoepelen. Want dat is toch wat iedereen het liefst wil natuurlijk.... Wees verstandig, blijf gezond en graag tot snel op het sportcentrum!

Team SportStudio Dokkum.

Laatste nieuws

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

April

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Mei

April

Maart

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

Januari