hermes
<< Terug

Update Coronacrisis

Datum: 21 april 2020 Update Coronacrisis

Dinsdagavond 21 april….Vol verwachting klopt ons hart, want om 19.00 uur is er weer een persconferentie van Mark Rutte. De dagen hiervoor stemden ons toch wel enigszins hoopvol met betrekking tot een verruiming van de maatregelen… Onze brancheorganisatie heeft  een prachtig concept-protocol gemaakt voor de fitnessbranche welke ze ook heeft gepresenteerd aan onze regering. Dit protocol biedt ons maatregelen die voor SportStudio Dokkum prima te bewerkstelligen zijn. Met goede afspraken tussen management, personeel en leden van SSD, zou er in principe een hele solide structuur gevormd kunnen worden om mensen verantwoord en met inachtneming van de regels vanuit het RIVM te kunnen laten sporten. Sterker nog, we hebben een aantal maatregelen al gerealiseerd! 

Hoe zuur is dan het gevoel om 19.15 uur als blijkt dat er voor de fitnesscentra niets gaat veranderen. We zullen nog een aantal weken geduld moeten hebben, hoe lastig dat ook is. Gelukkig was er wel goed nieuws voor onze jeugd. Voor hen is er weer wat meer ‘lucht’ en bewegingsruimte, zowel letterlijk als figuurlijk… Voor ouders is dit toch ook wel een hele fijne ontwikkeling, want het gezinsleven staat natuurlijk ook behoorlijk onder druk als de kinderen noodgedwongen thuis moeten blijven. Het feit dat de kinderen weer naar school mogen ois fijn. Dit is natuurlijk wel een lichtpuntje in deze onzekere tijd en we moeten niet vergeten om deze lichtpuntjes ook te zien. Zeker ook als ze niet direct op onze situatie van toepassing zijn,,,,

Geduld dus, mensen….en we hebben voor ons gevoel al zoveel geduld gehad! Maar we zullen het toch moeten accepteren zoals het is en we blijven ons voor de volle 100% inzetten voor ons sportcentrum, onze dansschool en voor onze leden. De afgelopen vier weken zijn heel hectisch geweest. Onwijs veel geklust, verbouwd, contact onderhouden met leden, met collega-ondernemers, met onze branche-organisatie, veel administratieve dingen moeten regelen, druk druk, druk….. Ons sportcentrum is intussen een gehele metamorfose ondergaan. Werkelijk alle ruimtes hebben we aangepakt en we hebben ontzettend veel zin om alles aan onze leden te presenteren. Jullie weten niet wat je ziet als je straks SSD binnenloopt! We wilden het gehele jaar 2020 gebruiken om alles onder handen te nemen, maar door deze crisissituatie hebben we eigenlijk binnen vier weken bereikt waar we op voorhand een jaar voor hadden ingecalculeerd. Dat is dus iets positiefs in deze lastige periode en dat voelt goed! 

Wat ook heel goed voelt, zijn de lieve reacties van onze leden. We krijgen steunbetuigingen via de mail, via Facebook, via de app, via de post, via de telefoon en zelfs via de bloemist… We treffen geregeld leden op straat (op gepaste afstand) en ook dan merken we vooral dat mensen veel begrip hebben en ons steunen. Dit sterkt ons enorm in deze moeilijke tijd. Natuurlijk probeer je alles zo goed mogelijk te doen en dan is het heel fijn als mensen laten merken dat ze het goed met je voor hebben….

Naast het klussen hebben we ook veel tijd moeten steken in de management-kant van deze crisis. Hoe gaan we alles regelen op het moment dat we weer (gedeeltelijk) onze deuren mogen openen? Daar gaat wel een hoop tijd inzitten, hoor. Maar het is het ons waard om goed beslagen ten ijs te komen als het zover is. We hebben dan ook al de nodige uren hieraan besteed en afgelopen week kregen we het protocol van NL Actief. Hierin stonden toch wel een aantal dingen die wij al voor ons sportcentrum hadden bedacht. Dan weet je dat je in ieder geval op de goede weg bent.

Kort gezegd, wij blijven ons enorm inzetten voor SSD en haar leden. We blijven materialen uitlenen, we blijven actief op onze sociale mediakanalen, we verzorgen online workouts en dat blijven we doen. De dansers van DansStudio Dokkum zijn alweer drie weken fanatiek aan het dansen via ZOOM en ook daar blijven we mee doorgaan. We hebben veel positieve reacties gehad van ouders dat ze het enorm waarderen dat hun kinderen tóch lekker kunnen dansen op deze alternatieve manier. Tuurlijk dansen ze het liefst bij juf Joyce of juf Merel in de danszaal, maar het is toch ook wel heel fijn om ze elke week via de computer te zien. Beter zo dan helemaal geen dans!

We volgen alle ontwikkelingen op de voet, we worden heel goed op de hoogte gehouden door NL Actief en moeten eerst maar weer doorzetten naar medio mei. Als we ons allemaal inzetten voor een zo goed mogelijke beheersing van het virus, dan hopen we dat we halverwege mei met de nodige regels/maatregelen/voorzieningen onze deuren mogen openen voor jullie. We hopen ook écht dat onze leden ons blijven steunen zoals ze de afgelopen maand hebben gedaan…. Want één ding is zeker: dit gaat voorbij!

Voor nu, wees verstandig, pas op jezelf en op elkaar en blijf gezond (verstand gebruiken)!

Liefs,

Dirk, Cindy en de rest van Team SportStudio/DansStudio Dokkum.


De kalender op SSD staat ironisch genoeg nog op 16 maart.... 

Laatste nieuws

Mei

April

Maart

Februari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

April

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Mei

April

Maart

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

Januari