hermes
<< Terug

Titus Muziektheater

Datum: 23 april 2019 Titus Muziektheater

De voorbereidingen voor het grootse muziektheater Titus in de Bonifatiuskapel te Dokkum zijn al een aantal weken in volle gang. Dokkum zet zichzelf weer behoorlijk op de kaart op cultureel gebied met deze waanzinnig mooie voorstelling in de prachtige sferische setting van 'onze' Bonifatiuskapel.... Theater, zang en dans komen samen in een indrukwekkende voorstelling over het leven van Titus Brandsma. De première zal zijn op 31 mei a.s.

Zoals jullie wellicht weten is DansStudio Dokkum gevraagd om de dans voor haar rekening te nemen. Onze artistiek leider van DSD, Joyce gaat alle choreografieën maken voor de voorstelling! Een pittige klus, maar tegelijk een hele mooie uitdagende klus voor haar.... Zoals gezegd zijn de voorbereidingen al in volle gang. Er zijn audities geweest voor de dansgroep die het allemaal moeten gaan dragen en we zijn hartstikke trots op de groep die het uiteindelijk is geworden. Een groot deel van de dansers zijn dansers uit onze eigen gelederen, hartstikke mooi! De eerste repetities liggen al achter ons en de intensiteit van trainen/oefenen zal in de loop van de komende weken alleen nog maar toenemen. 

Nu hoor ik jullie denken, "Waarom dit bericht op de site van SSD?". Nou, het heeft indirect ook te maken met SSD.
Joyce zal dus veel bezig zijn met de musical en zoals het nu lijkt, zal ze het goed kunnen combineren met het werken op SSD en DSD. Maar het zal een keer voor kunnen komen dat er een les Barre komt te vervallen. We proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen, maar ze kan nu eenmaal niet op twee plekken tegelijk zijn.
Bovendien zijn er nog meer mensen van het personeel van SSD die een bijdrage leveren aan Titus. Lotte heeft auditie gedaan voor de dansgroep en ze heeft een plekje bemachtigd! Ook zij zal dus de nodige traingsuurtjes moeten maken voor Titus...Zoals het nu staat, is het voor haar goed te combineren met het werk op SSD, maar met name tijdens de speeldagen van Titus zal ze niet veel aanwezig kunnen zijn op SSD op de avonden. Maar vanzelfsprekend zullen we haar taken zoveel mogelijk proberen op te vangen. Met name Simara zal dan het vaste aanspreekpunt worden in de fitnesszaal!

En dan is er nog iemand die mee gaat doen aan het muziektheater en dat is Dirk zelf... Hij zingt mee in het koor en hij heeft twee rollen bemachtigd in de musical. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ook druk... ;) Op voorhand lijkt alles goed te combineren, maar we moeten eerlijk zijn, er zullen hier en daar toch wat hiaten ontstaan in de bemensing van de lessen. We proberen natuurlijk 'de overlast' zoveel mogelijk te beperken, maar ook Dirk kan niet op twee plaatsen tegelijk zijn. 

Kortom, we hopen dat jullie begrip hebben voor deze keuzes en ook voor het feit dat dit voor ons sportcentrum en onze dansschool een prachtige mogelijkheid is om onszelf te presenteren. Houd gewoon te allen tijde de website en/of Facebook goed in de gaten m.b.t. eventuele wijzigingen in het rooster!

Laatste nieuws

Mei

April

Maart

Februari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

April

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Mei

April

Maart

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

Januari