hermes
<< Terug

Protocol heropening

Datum: 5 juli 2020 Protocol heropening

Afgelopen week was het dan eindelijk zover; we mochten de deuren van ons fitnesscentrum weer openen!

We konden bijna niet wachten om iedereen weer te mogen begroeten. We zijn enorm druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de heropening van onze club en we blijven er alles aan doen om je een veilige en hygiënische sportomgeving te bieden. Misschien vind je het onwennig en spannend om onze club weer te bezoeken? Dat snappen we heel goed! En daarom willen we met klem benadrukken dat we alle RIVM-richtlijnen volgen die voor de fitnessbranche zijn vastgesteld omtrent onder andere social distancing en hygiëne.

Alle maatregelen van het RIVM zijn voor onze branche vastgelegd in het protocol van branchevereniging NL Actief. Bezoek www.nlactief.nl voor meer informatie of klik op de volgende link om het protocol te bekijken: https://www.nlactief.nl/wp-content/uploads/2020/06/30062020-Protocol-Verantwoord-Sporten-NL-Actief.pdf

Veel maatregelen zullen je al wel bekend in de oren klinken van bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper, de supermarkt of een restaurant. We geven je hieronder een korte samenvatting van de belangrijkste maatregelen die wij genomen hebben om je een zo veilig mogelijke sportomgeving te bieden.

AANBOD
Naast het starten van de live lessen en de vrije fitness in ons fitnesscentrum, blijven we bij mooi weer ook outdoor lessen aanbieden. Dit natuurlijk ook om de verspreiding van ons leden in goede banen te leiden. Kijk voor het lesrooster en het actuele aanbod elders op onze website. Voor elke training waarborgen we de 1,5 meter richtlijn.

REGISTRATIE
We zullen bij aankomst op de club je bezoek registreren en noteren op welke datum en binnen welk timeslot je in de club bent geweest. Zo kan er een contactonderzoek gestart worden bij een eventuele besmetting van een clublid of medewerker. Daarnaast werken we ook met een reserveringssysteem waarbij je je les vooraf online kunt boeken. Voor de fitnesszaal hoeft niet gereserveerd te worden. Op deze manier kunnen we het aantal deelnemers aan een groepsles en de totale capaciteit goed monitoren en ben je altijd verzekerd van een plekje. Het reserveringssysteem dient gebruikt te worden voor zowel onze indoor activiteiten als de outdoor activiteiten.

GEZONDHEIDSCHECK (TRIAGE)
Bij binnenkomst in onze club stellen wij vragen jou over je gezondheid, zodat we kunnen vaststellen of je klachtenvrij bent. We moeten er zeker van zijn dat je geen enkel begin van klachten hebt die passen bij COVID-19. Zo moet je thuisblijven als je ziek bent of in de afgelopen 72 uur ziek bent geweest. Ook geldt dat je thuis moet blijven als iemand binnen het gezin/de thuissituatie koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Dit geldt uiteraard ook voor de medewerkers van ons fitnesscentrum. De Gezondheidscheck dient bij het reserveren via de app ook al ingevuld te worden.

HYGIËNE
Om iedereen een veilige en hygiënische sportomgeving te bieden, hebben we diverse maatregelen genomen op het gebied van hygiëne. Hieronder volgt een overzicht:
• Iedere bezoekers is verplicht om bij binnenkomst de handen te ontsmetten;
• De sanitaire voorzieningen worden meerdere keren per dag gereinigd.
• We plaatsen desinfecterende gel naast iedere kraan en naast iedere deur om je de mogelijkheid te bieden om je handen te wassen.
• Ook bij de fitnessapparatuur en –materialen staan desinfecterende producten. Je bent verplicht om na gebruik van de materialen deze te reinigen en te desinfecteren.
• Deuren blijven openstaan om het aantal contactpunten te verminderen. De deurklinken worden minimaal vijf keer per dag gedesinfecteerd.
• Je bent verplicht om een eigen handdoek mee te nemen en een eigen bidon te gebruiken.
• Prullenbakken mogen alleen worden gebruikt voor gebruikte desinfectiedoekjes, eigen afval dien je mee naar huis te nemen. De prullenbakken worden minimaal vijf keer per dag geleegd.
• Doe eventueel thuis al je sportkleding en -schoenen aan.
• Het is in het fitnesscentrum mogelijk om gebruik te maken van kleedkamers, douches en toiletten.

VENTILATIE
Het is een gegeven dat goede ventilatie de verspreiding van virussen, stof en bacteriën vermindert en het binnenklimaat comfortabel kan houden. Daarom wordt er in onze club continu geventileerd (geen recirculatie) om de lucht te verversen. Vanzelfsprekend houden we ons aan alle verplichtingen die het RIVM heeft opgesteld met betrekking tot het ventilatiesysteem.

ROUTING
We hebben ons fitnesscentrum, zowel binnen als buiten, zo ingericht dat alle leden en medewerkers de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen. We hebben daartoe verschillende looproutes en scheidingsvakken opgesteld. Je zult in onze club dus verschillende markeringen vinden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze club een veilige omgeving blijft om te sporten en te bewegen voor iedereen! Alvast hartelijk dank voor je medewerking.

Heb je nog vragen over de door ons genomen maatregelen of het bezoek aan onze club? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan te allen tijde voor je klaar. Hopelijk tot binnenkort!

Met sportieve groet,

Team SportStudio Dokkum.

Laatste nieuws

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

April

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Mei

April

Maart

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

Januari