hermes
<< Terug

Nieuw lesrooster per 2 oktober

Datum: 24 september 2019 Nieuw lesrooster per 2 oktober

We hebben ons de afgelopen weken weer met volle overgave op het lesrooster gestort en hoewel het weer een puzzel was, kunnen we met trots melden dat we een mooi lesrooster hebben kunnen maken met een aantal wijzigingen én een aantal leuke verrassingen.

Laten we beginnen met de wijzigingen. Zoals je hieronder kunt zien zijn er een aantal dingen anders:

De Les Mills Barre is verdwenen van het rooster. Twee jaar geleden zijn we met veel enthousiasme gestart met deze les. Wij dachten dat het echt een aanvulling zou zijn op ons aanbod, met name vanwege het feit dat wij een hele grote dansschool hebben waar veel potentiële deelnemers aan Barre zitten. Nou, dat pakte een beetje anders uit. Joyce had in het begin nog best leuke groepen, en het starten van een nieuw programma heeft altijd tijd nodig. Maar het laatste jaar zagen we de deelnemersaantallen toch behoorlijk slinken i.p.v. toenemen. Ook op de kwartaalopleidingen zagen we dat de groep instructeurs voor Barre relatief klein bleef ten opzichte van de andere Les Mills-programma's. Landelijk heeft de Barre ook niet gebracht wat men bij Les Mills had verwacht denken wij... Tja, en dan moet je soms keuzes maken, al is het met pijn in het hart.... We hebben een CXWORX als vervanging op de dinsdagavond gezet om 20.00 uur, een goed alternatief.

Het voorgaande is ook een beetje van toepassing op de SPRINT. Deze High Intensity Interval Training op de bike is landelijk ook niet echt van de grond gekomen en ook bij ons heeft het eigenlijk niet gebracht wat we er op voorhand van verwachtten... We hebben wel het geweldige RPM in onze gelederen en deze lessen lopen wel hartstikke goed. We hebben daarom besloten om te stoppen met SPRINT, maar we hebben wel een waardige vervanger in de vorm van RPM30. Dit is de 30-minutenvariant van RPM en wij denken dat Lotte heel geschikt is om deze les tot een succes te maken. Zij zal beide lessen blijven geven op dezelfde tijden als de SPRINT voorheen. Er verandert dus helemaal niet zoveel, maar wij denken dat het instapniveau voor met name onervaren mensen bij RPM30 minder hoog is dan voor de SPRINT. We hopen het in ieder geval!

De GRIT heet voortaan HIIT (zoals vroeger) en in feite is dit hetzelfde principe; een half uur High Intensity Interval Training onder de bezielende leiding van Lotte en Cindy. Het is alleen niet meer de Les Millsvariant. De zaterdagmorgenles is verplaatst naar de vroege vrijdagavond en de woensdagavondles is gewoon blijven staan.

De Body Jam van maandagavond 19.30 uur blijft gewoon bestaan, maar ook onder een andere naam. Emke blijft de les geven die als GROOVE op het rooster zal komen te staan.

We hebben een aantal nieuwe dingen op het rooster gezet die we graag willen gaan proberen. Laten we beginnen met de XCORE 30 op de vrijdagavond en de BODY ATTACK 30 op de woensdagavond en de zaterdagmorgen. Zoals de naam al aangeeft zijn dit de 30-minutenformats van beide programma's. Wij denken dat dit wel eens een hele goede aanvuling zou kunnen zijn op het rooster. Deze lessen kunnen de mensen altijd goed combineren met bijvoorbeeld een CXWORX of een ander programma. Hier hebben we in het rooster dan ook zoveel mogelijk geprobeerd rekening mee te houden. Dirk houdt de XCORE 30 op de vrijdagavond en Cindy zal beide BODY ATTACK-lessen geven.

NIEUW * NIEUW * NIEUW *
We gaan toch weer boksen bij SSD! We gaan starten met twee lessen LADIES BOXING 30 en één les MIXED BOXING 30. Dirk gaat een half uur durende training verzorgen gericht op conditietraining, coretraining, krachttraining, intervaltraining, maar ook gericht op zelfvertrouwen en mentale weerbaarheid. Twee lessen speciaal voor vrouwen en één les waarbij zowel mannen als vrouwen welkom zijn. Een half uurtje lekker rammen en ontstressen dus! Perfecte lessen ook om te combineren met een programma als CXWORX...

In de fitnesszaal gaan we ook aan de slag in klein groepsverband. We hadden natuurlijk al de WRK en die houden we erin natuurlijk. Dat blijft een heerlijke training en we hopen dat we de WRK nog een lekkere boost kunnen geven!

Een nieuwe workout die we willen gaan aanbieden, is de WOMEN ONLY-workout. Dit is een 45 minutentraining speciaal voor vrouwen. In small group-verband wordt er gewerkt aan cardio- en krachttraining met speciale focus op de benen, billen en buik. Dat is toch wat elke vrouw wil? Lotte en Simara gaan deze lessen verzorgen op de vroege dinsdag- en vrijdagavond!

Nou, dat zijn een heleboel veranderingen en we snappen dat mensen een beetje tijd nodig hebben om te wennen, maar we zijn ervan overtuigd dat we met dit lesrooster een geweldig sportseizoen tegemoet gaan!

Hieronder alvast het totaalrooster. Vanaf maandag 30 september is dit rooster verkrijgbaar op het sportcentrum.

LET OP: HET ROOSTER GAAT PAS IN OP WOENSDAG 2 OKTOBER!!
We zetten ons rooster dan ook pas online op dinsdagavond 1 oktober. Dit om verwarring te voorkomen.
 

Laatste nieuws

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

April

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Mei

April

Maart

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

Januari