hermes
<< Terug

Drakenbootrace 2017 - Wat een happening!!

Datum: 9 juli 2017 Drakenbootrace 2017 - Wat een happening!!

Op zaterdag 8 juli werd door Stichting Stadsfeesten de Drakenbootrace 2017 georganiseerd op het Grootdiep in Dokkum. Een prachtige locatie natuurlijk voor zo'n evenement.... SportStudio Dokkum had twee ijzers in het vuur met de SSD Dragons o.l.v. teamcaptain Cindy en de SSD Dragonettes o.l.v. teamcaptain Dirk. Natuurlijk is het erg leuk om mee te doen aan zo'n strijd, maar naarmate de eerste race dichterbij kwam, werden beide teams toch wel behoorlijk fanatiek. 

SSD Dragons moest als eerste aantreden en zij sloten de eerste wedstrijd winnend af, ondanks de matige start die ze hadden. Het startschot werd niet duidelijk aangekondigd, waardoor de Dragons bij de start al zo'n drie meter achter lagen.... na een geweldige inhaalrace werd er alsnog gewonnen. Maar de tijd was een klein beetje teleurstellend. Jammer.... De tweede wedstrijd werd er een stuk beter geroeid (en gestart ...:)), de race werd wederom gewonnen, resulterend in een tijd van 1.07.32. Een verbetering van 4 seconden! Uiteindelijk moesten de SSD Dragons genoegen nemen met een 11e plaats in een deelnemersveld van 22 teams. Prima prestatie als je nog nooit in zo'n boot hebt gezeten!

Het tweede team van SportStudio Dokkum, de SSD Dragonettes, behaalde ook twee overwinningen. In de eerste wedstrijd was er de confrontatie met de andere sportschool in het deelnemersveld, Perfect Fit uit Kollum. Na een spannende strijd gingen de Dragonettes als winnaars over de streep in een tijd van 1.08.19. Na de eerste ronde was dit de 5e tijd. Tja, en toen begon het vanzelfsprekend wel een beetje te kriebelen, want de 4 beste teams gingen naar de halve finales...
De tweede race tegen Dorp EE was weer een hele spannende strijd wederom was SSD Dragonettes de betere van de twee boten. In een tijd van 1.05.69 (de 3e tijd van de tweede ronde!) was het afwachten wat de boot van Shoeby ging doen. Zij waren namelijk de enige concurrent die de halve finaleplaats van de Dragonettes kon dwarsbomen. 

Nou, en dan is het toch behoorlijk BALEN, dat je uiteindelijk slechts 0,28 seconden tekort komt voor een plek in de halve finale..... We zijn 5e geworden en dat is eerlijk gezegd eigenlijk beter dan we hadden mogen verwachten van een stel roeiers zonder enige ervaring. Trots!!

Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij, want we willen een keertje winnen!!

We willen graag alle Dragons en Dragonettes enorm bedanken dat ze bij ons in het team hebben willen roeien. Jullie hebben het fantastisch gedaan en wat was het gezellig!! Van de voorpret op het sportcentrum tot de wedstrijden op het water, het was in één woord GEWELDIG!!

We hebben SSD even goed op de kaart gezet in Dokkum en volgend jaar gaan we weer vlammen.....

Voor een kleine fotoimpressie klik op de foto hieronder 

Laatste nieuws

April

Maart

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

Januari