hermes
<< Terug

DansStudio Dokkum verovert harten tijdens magische dansvoorstelling

Datum: 27 juni 2017 DansStudio Dokkum verovert harten tijdens magische dansvoorstelling

DansStudio Dokkum verovert harten tijdens magische dansvoorstelling




“……echt heel professioneel……”                                             “…..tot tranen toe geroerd…”
“……werkelijk schitterend, brok in mijn keel….”                               “…..wat hebben we genoten….”

Dit waren een aantal reacties uit het publiek na het zien van de dansvoorstelling Hollywood van DansStudio Dokkum. Op zaterdag 24 juni was stadsschouwburg de Harmonie voor de tweede maal het toneel voor de jaarlijkse dansvoorstelling van DansStudio Dokkum. Vorig jaar nog in de kleine zaal en dit jaar in de Aegon zaal (de grote zaal) met een matineevoorstelling én een avondvoorstelling. Beide waren nagenoeg uitverkocht! Het thema van de voorstelling was “Hollywood” met vanzelfsprekend ‘film’ als rode draad. In een ruim twee uur durende voorstelling werd het publiek meegenomen naar de werelden van The Sound of Music, Jungle Book, Peter Pan en Kruimeltje. Maar ook serieuze films als Slumdog Millionaire, The Fault in our Stars en The Diving Bell & The Butterfly passeerden de revue. Alles resulterend in een magische voorstelling waarbij je de meest uiteenlopende emoties bij het publiek kon waarnemen; van het ‘wegsmelten’ bij de Von Trapp-kinderen naar de oprechte emotie bij The Boy in the Striped Pyjamas. Dan weer de lach op het gezicht bij Kruimeltje en de vertedering bij Billy Elliot. Eigenlijk waren het stuk voor stuk prachtige dansen en choreografieën.

Elk jaar wordt er vanaf januari keihard geoefend voor deze dansvoorstelling, de kroon op elk dansseizoen: dansen in een écht theater! Onder de artistieke leiding van Joyce Postma is DansStudio Dokkum de afgelopen twee jaar zo explosief gegroeid, dat er wel uitgeweken moest worden naar een theater zoals de Harmonie. Maar liefst 22 verschillende groepen gaven acte de présence en er werd met hart en ziel gedanst door de inmiddels meer dan 250 dansers van DansStudio Dokkum. De zenuwen gierden bij de meesten flink door de keel met zo’n uitverkochte zaal. Maar niet alleen bij de kleuters hoor, ook de danseressen van de Modern Jazz Volwassengroep hadden de kriebels ook behoorlijk in de buik! Je staat natuurlijk ook niet dagelijks op zo’n groot podium voor zoveel mensen…. Maar wat hebben ze het allemaal geweldig gedaan! Natuurlijk mogen we al die vrijwilligers achter de schermen niet vergeten, want per voorstelling zijn er toch ook zeker zo’n 60 hulpmoeders/vaders nodig om alles in goede banen te leiden. Met zijn allen zorgen ze ervoor dat de dansers een ervaring beleven die hen nog lang zal heugen.

DansStudio Dokkum hoopt zich te blijven kunnen ontwikkelen op dansgebied hier in Noord-Oost Friesland en deze dansvoorstelling is een prachtig visitekaartje voor DSD. Op naar het volgende dansjaar!

  
 

Laatste nieuws

April

Maart

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

Januari