hermes
<< Terug

CycleStudio Dokkum komt eraan...

Datum: 11 september 2017 CycleStudio Dokkum komt eraan...

We hebben de afgelopen tijd bepaald niet stilgezeten bij ons op het sportcentrum. Veel investeringen in de fitness qua materiaal en recent nog de grote verbouwing van de fitnesszaal. Maar we blijven gaan, want we zijn erg verheugd om te vermelden dat we een zaal vol nieuwe indoor cycles hebben gekocht!
Medio oktober zullen de splinternieuwe Body Bike Smart-cycles worden geleverd en hiermee willen we onze fietslessen natuurlijk een lekkere boost geven. We hebben nu vier verschillende fietslessen op het programma staan en vanaf oktober willen we dit aanbod ook sterk in de markt zetten. We hebben nu al sinds 2010 SportStudio Dokkum (SSD) als merk, afgelopen jaar is het 'merk' DansStudio Dokkum (DSD) erbij gekomen en we mogen wel zeggen dat dit een goede zet is geweest. DansStudio Dokkum heeft haar naam ook al behoorlijk weten te vestigen in Dokkum en omstreken als dé dansschool van Noord-Oost Friesland.

Nou, om eenzelfde effect te creëren met onze fietsaanbod, zullen we medio oktober CycleStudio Dokkum in het leven roepen. CSD moet dé plek worden voor fietsliefhebbers uit de hele regio.

Bij ons staat Spinning Intervaltraining op het programma. Dit is intervaltraining met een goede afwisseling van kracht- en cardio-elementen. Deze les is voor iedereen geschikt, ongeachte leeftijd, niveau, etc.

Ook hebben wij de intervaltraining RPM nog steeds op het programma. RPM is een Les Mills-programma, en het werkt (zoals bij alle Les Millsprogramma's het geval is) volgens een vaste choreografie. Dit betekent concreet dat er elke drie maanden nieuwe workouts worden gepresenteerd. Voor deelnemers heeft dit als voordeel, dat je weet wat er komt, zodat je je training perfect kunt gaan indelen. 

Spinning Endurance wordt bij CSD al jaren gegeven door onze doorgewinterde buitenfietser Bart. Deze les is erg geliefd en is op geen enkele manier te vergelijken met onze andere fietslessen. De naam zegt het al, de nadruk ligt bij Endurance op uithoudingsvermogen en duurtraining. De lessen van Bart zijn een ervaring op zich; geen beukende beats en een schreeuwende instructeur, maar deze les wordt meer gegeven vanuit het fiets/wielren-oogpunt. Een compleet andere benadering dus, maar absoluut niet minder te noemen dan andere lessen.

Ons nieuwste programma op de fiets, mag je met recht GEEN fietsles noemen, hoewel de fiets wel het materiaal is waar we mee trainen... SPRINT als naam dekt niet helemaal de lading en mensen moeten ook zeker niet de indruk krijgen dat er alleen maar gesprint wordt. SPRINT is een 30-minuten High Intensity Interval Training. Dat betekent concreet een relatief korte warming up van zo'n 3 a 4 minuten en daarna is het 20 minuten volle bak!! De weerstand regeert; het gaat niet om hoe snel je fietst, maar om hoe zwaar je fietst.... SPRINT is krachttraining op de fiets en voor duursporters als wielrenners en hardlopers is het een perfecte aanvulling, want je wordt erg sterk van SPRINT. Geef het eens een kans.....

Tja, en al het bovenstaande kan dus vanaf medio oktober op ons inziens de beste indoor cycles die er op de markt zijn, de BODY BIKE SMART!!

Laatste nieuws

April

Maart

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari

December

November

Oktober

September

Juli

Juni

Mei

Januari