hermes

Personal Training

Bij SportStudio Dokkum werken nu inmiddels 3 Personal Trainers, Lotte, Cindy en Dirk! Het geeft hen veel voldoening om mensen te helpen met het bereiken van hun persoonlijke doelstellingen. Of deze doelstellingen nu liggen op het gebied van afvallen, conditieverbetering, krachttraining of leefstijlverandering, samen met de klant creëren we een haalbaar trainingsschema om tot het gewenste eindresultaat te komen.
 
Als Personal Trainer begeleid je klanten 1-op-1 of in kleine groepen van maximaal 4 mensen.
De begeleiding wordt geheel afgestemd op de wens van de klant en op deze manier proberen we een bijdrage te leveren aan zowel de fysieke - als de mentale ontwikkeling. Want naast de fysieke uitdagingen die de klanten zullen ondergaan, probeert een Personal Trainer ook invloed uit te oefenen op de mentale weerbaarheid van de klant:

POSITIEF DENKEN ….is minstens zo belangrijk als flink trainen en letten op je voeding.Met een positieve instelling wordt alles makkelijker en onze trainers proberen hoog in te zetten op deze factor tijdens hun begeleiding. Plezier in het sporten is hierbij van groot belang. Al onze trainers zullen er met behulp van hun onuitputtelijke energie, de motiverende begeleiding en hun creativiteit voor zorgen dat het sporten leuk wordt en allesbehalve eentonig!

Bij SportStudio Dokkum vinden we het belangrijk om aan reële doelstellingen te werken, die onder normale omstandigheden haalbaar zijn voor de klant. Aan de hand van een uitgebreid intakegesprek bepalen we een dergelijke doelstelling en hoe lang het duurt om die doelstelling daadwerkelijk te behalen. Vervolgens bekijken we hoeveel trainingen er per week nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen.

Op dit moment werken we vanuit principe met 30-minuten trainingen. Een half uur intensieve PT is volgens ons écht voldoende per sessie. Opwarmen en een cooling down kunnen klanten zelf wel aan; dit hoeft niet in 'betaalde tijd'. Er zijn al een aantal PT-groepjes actief; samen sporten is niet alleen goed voor het groepsgevoel, het is een extra stimulans, het is gezelliger én (wat wij ook vaak merken) er ontstaat een bepaald competatief element, waardoor mensen nóg gemotiveerder trainen! Bovendien is het financieel ook nog eens aantrekkelijker, want je traint goedkoper als je met meer bent. Ken je dus mensen met wie je graag zou willen trainen? Vorm dan een PT-groepje en kom langs!

Het is zelfs mogelijk om buiten de reguliere openingstijden te komen trainen. Dirk traint bijvoorbeeld al een groepje mannen om 6.15 uur 's ochtends. Geweldig, toch?
 
Zogezegd zijn er tal van opties op het gebied van Personal Training. Het hoeft namelijk niet zo te zijn, dat er alleen maar met een Personal Trainer gewerkt hoeft te worden. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan een combinatie van 1 keer per week PT in combinatie met 1 of 2 keer per week een groepsles of reguliere fitness. Er is heel veel mogelijk en alles wordt natuurlijk afgestemd op de persoonlijke wensen van de klant. Een Personal Trainer kan voor sommigen nét even dat extra steuntje in de rug betekenen op weg naar een positieve levensstijl!
 
 
Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via sport@sportstudiodokkum.nl of telefonisch via 0519 220091 (SportStudio Dokkum).


Dirk, Cindy, Lotte, Simara