hermes

Kidsfitness

Kidsfitness is een populaire activiteit bij SportStudio Dokkum. In deze les kunnen kinderen op een leuke manier kennismaken met fitness. De onderdelen cardiotraining en krachttraining komen beide ruimschoots aan bod. Daarnaast wordt er altijd afgesloten met een leuk eindspel. Saai wordt het in ieder geval nooit, want er is voldoende afwisseling! Er wordt in 2 groepen gewerkt: 6-9 jaar en 10-12 jaar.

Zowel voor de eerste als voor de tweede groep wordt er elke week een uitdagend programma gemaakt. Zowel op de cardio toetsellen als in de small-grouptrain-ruimte worden oefeningen gedaan. Regelmatig gaan we ook naar de achterste zaal om daar te fitnessen of naar de Spinningzaal om onze fietsconditie op te bouwen.

Wanneer zijn de lessen?

Groep 6-9 jaar         
Maandagmiddag van 16.00 - 16.45 uur.

Groep 9+ jaar     
Maandagmiddag van 16.45 - 17.30 uur.

 

Hieronder een les zoals we die aanbieden:

1. Cardiotraining (15 min.): 5 min. fietsen, 5 min. hardlopen/joggen en 5 min. roeien. Hierbij proberen we de kinderen te motiveren om zoveel mogelijk meters af te leggen in 5 minuten!

2. Circuitraining (20 min.): Oefeningen in de fitness of oefeningen met de Swissball, elastieken of kleine dumbells/halters, maar ook Spinning komen voor tijdens deze afwsselende les. Daarnaast kunnen er oefeningen op de mat worden gedaan. De focus zal liggen op de techniek van de oefeningen. Natuurlijk zorgen we voor snelle afwisseling, zodat de kinderen niet verveeld raken!

3. Eindspel of Coolingdown (10 min.): Een goed voorbeeld hiervan is een tikspel. Nog even de laatste energie eruit rennen!

Opgeven kan aan de balie, via de telefoon of via de mail! 


Cindy, Lotte