hermes

Body Pump

Heb je wel eens krachttraining overwogen, maar mis je een trainingsmaatje? Dan is Body Pump precies wat je zoekt, want bij Body Pump vind je maatjes genoeg! Het is de ultieme krachttraining in groepsverband. Body Pump kan het beste omschreven worden als fitness op muziek. Terwijl de oefeningen zorgen voor een veilige en effectieve training, zorgt de muziek voor motivatie. Niet alleen heeft iedere spiergroep een eigen nummer, ieder stukje in de muziek hoort bij een bepaalde beweging op een bepaald tempo! Dit zorgt voor een bepaalde herkenbaarheid, zodat je al vrij snel zwaarder kunt gaan trainen. Een Body Pump workout bestaat uit een les van een uur. Tijdens de training komen alle spiergroepen uitgebreid aan bod.

  • Bij de warming-up bij BODYPUMP start je met lichte gewichten, om je lichaam in beweging te krijgen.
  • Je instructeur leidt je daarna door het grootste deel van de training, waarbij elke belangrijke spiergroep aan bod zal komen, waaronder borst-, rug-, schouder- en buikspieren. We garanderen je dat je je spieren voelt branden voordat we bij de cooling-down zijn aan beland.
  • De cooling-down bestaat uit rustige muziek en hierbij rek en strek je je spieren om het risico van spierpijn of blessures te minimaliseren.
De meeste oefeningen worden uitgevoerd met een speciale stang. Het gewicht van de stang kan je met behulp van schijven zelf bepalen. Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht. De training is dus op gericht op spierversteviging, afslanken en behoud van spiermassa. Body Pump is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de stang kan variëren van 1,8 kg tot 40 kg. Of je nu man bent of vrouw, jong of oud, iedereen kan prima op zijn eigen niveau aan deze les meedoen. Durf jij het aan?

Body Pump, simply the best way to get in shape!


Ma, Wo, Za
Dirk, Cindy, Jannie, Judith