hermes

Ben Fit Lifestyleprogramma

BenFit is ons lifestyleprogramma en we zijn er erg enthousiast over! De deelnemers die het Ben Fit-traject in de afgelopen periode hebben doorlopen, behalen prachtige resultaten. . BenFit is een lifestyleprogramma dat een balans creëert tussen de drie belangrijke pijlers: EET - BEWEEG - RELAX

VOEDINGSADVIES
Het BenFit programma geeft je een wekelijks voedingsadvies, inclusief boodschappenlijst, individueel afgestemd op jouw lichaam en situatie. Dat houdt in dat er wordt gekeken naar de energiebehoefte van jouw lichaam (op basis van jouw ruststofwisseling), naar de intensiteit van jouw werk én het aantal uren dat je sport. Een uniek gezond voedingsadvies voor jou op maat gemaakt!

Het voedingsadvies van BenFit is gezond, gevarieerd, regelmatig en voldoende en gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. BenFit is geen dieet, bevat geen supplementen of maaltijdvervangende producten, maar het leert jou hoe je gezond eet. Een eetpatroon dat past bij jouw lichaam en dat je je leven lang vol kunt houden, doordat je lekker en verantwoord eet, maar zeker geen honger lijdt.

Het BenFit voedingsadvies ondersteunt een verantwoord gewichtsverlies tot 1 kilo per week. Daarnaast leer je tijdens het programma meer over voeding en hoe je balans creëert tussen jouw nieuwe eetpatroon en de andere twee pijlers van BenFit: Gezond bewegen enRelax.

GEZOND BEWEGEN
Het BenFit programma zorgt ervoor dat gezonde beweging een vast onderdeel van jouw gezonde leefstijl wordt. Jij gaat ervaren wat lichaamsbeweging voor jou doet en je gaat het verschil voelen, zowel geestelijk als lichamelijk. Je gaat wekelijks werken aan je lichamelijke conditie en fitheid met als doel: lichaamsbeweging tot vast onderdeel maken van jouw gezonde leefstijl en verantwoord afvallen.

Jouw persoonlijke BenFit coach geeft advies wat jij het beste kunt doen op het gebied van lichaamsbeweging. De BenFit pijler beweging kan ingezet worden op meerdere niveaus van intensiteit.

  • Het is mogelijk om te kiezen voor een zelfstandig fitnessschema, waarbij je algemene richtlijnen volgt van je coach maar voor een groot deel zelfstandig te werk gaat. Dit schema wordt natuurlijk zoveel mogelijk in overleg met jou bepaald. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om groepslessen te volgen, die passen bij jouw persoonlijke BenFit-traject.
  • Jouw BenFit coach, adviseert inzake je dagelijkse bewegingspatroon, cardio- en krachtoefeningen voor thuis als aanvulling op een sportschooltraject.
  • Op advies van je BenFit coach, ga je 3 keer per week intensief sporten en krijg je advies over je algehele bewegingspatroon, eventueel uitgebreid met richtlijnen over je cardio-en krachttraining naast je sportschoolbezoeken.

Het BenFit beweegadvies ondersteunt  verantwoord afvallen tot 1 kilo per week. Daarnaast leer je tijdens het programma meer overgezond bewegen en hoe je balans creëert tussen jouw nieuwe beweegpatroon en de andere twee pijlers van BenFit: Voedingsadvies enRelax.

BALANS TUSSEN INSPANNING EN ONTSPANNING

BenFit zorgt dat je heel bewust gaat werken aan de balans tussen inspanning en ontspanning. Wil je fit zijn én blijven, dan is het van groot belang dat je lekker in je vel zit. Daarom ga je tijd maken om te relaxen en werken aan je mentale gezondheid. Je gaat tijd voor ontspanning inbouwen in jouw leven en regelmatig heel bewust kiezen voor een moment voor jezelf.

Gezond leven, een fit lichaam creëren, een gezond gewicht bereiken, het is binnen handbereik met BenFit !

Onderschat de kracht van jouw denkwijze niet: geloof dat jij jouw doel gaat bereiken en je zult slagen. Daarom staat positief denken tijdens jouw BenFit programma centraal. Positief in het leven staan is meer genieten, lekkerder in je vel zitten en als je positief ingesteld bent, kun je meer aan. Het maakt je optimistisch en sterk, je ziet de mogelijkheden en je grijpt elke kans aan om jouw doel te verwezenlijken!

Het BenFit relaxadvies in combinatie met voedings- beweegadvies,  ondersteunt een verantwoord gewichtsverlies tot 1 kilo per week. Daarnaast leer je tijdens het programma meer over ontspanning, positief denken en hoe je balans creëert tussen jouw nieuwe relaxpatroon en de andere twee pijlers van BenFit: Voedingsadvies en Gezond bewegen. 


Ben je nieuwsgierig geworden? Vraag dan gerust aan de balie van het sportcentrum naar de mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook een mailtje sturen naar sport@sportstudiodokkum.nl

Kijk voor meer informatie over BenFit op www.benfit.nl.